maanantai 31. elokuuta 2015

Repoveden kansallispuistossa 31.7. - 1.8.

Perjantai 31.7.

Emman kanssa käytiin perinteisellä kesäretkellä Repoveden maisemissa. Paikka oli meille molemmille uusi tuttavuus. Kotoonta matkaa vajaa 200km, joten ei mitenkään pitkän ajomatkan takana. Pakkasimme edellisenä iltana reput, ja perjantaina lähdettiin kutakuinkin heti töiden jälkeen matkaan. Perille päästiin vähän ennen klo yhdeksää illalla. Tässä maisemia:

Lapinsalmen riippusilta


Nuori neiti urheilee...


Korkealta näkee kauas.


Tepastelimme polkuja, ei siis merkittyjä, pitkin omassa rauhassa. Lapinsalmen sillan kupeessa ja lähimaastossa oli puolen tusinaa telttoja, ja halusimme etsiä omaa luonnonrauhaa vähän sivummalta. Aurinko alkoi kuitenkin jo laskea, joten telttapaikkaa piti ruveta katsomaan. Se löytyikin sitten juuri sopivasti ennen pimeää. Ripeästi teltta pystyyn ja Emma rupesi laittamaan patjoja ja varusteita sisälle. Minä lähdin laittamaan nuotiota pystyyn vähän suojaisempaan paikkaan, kallion kupeeseen. Paistoimme sitten makkarat (1,5 per nenä) hienossa tunnelmassa. Oli pilkkopimeää, kova tuuli ja nuotion valo valaisi jyhkeää kalliota meidän vieressä. Iltapalan jälkeen telttaan tutimaan.Lauantai 1.8.

Aamulla heräsimme vesisateeseen, mikä teltassa on aina mukavaa. Oikeasti, yksi telttailun parhaimpia asioita on sateen ropina kattoon, ja 100% luottamus oman teltan sateenpitävyyteen.


Tässä vielä pari kuvaa telttapaikasta, eli jokaiseen blogikirjoitukseeni oleellisesti liittyvä asia. Tiedän, se on joku sairaus.Söimme aamupalaa yhdessä laivaturistien kanssa. Eli järvellä tosiaan mennä porhalsi muutama isompikin risteilyvene.


Lähdimme sitten jatkamaan matkaa, ja teimmekin koko päivän mittaisen kierroksen edelleen mukavissa metsä/järvi maisemissa. 
Tottakai söimme kaikenlaista herkullista ruokaa ja välipalaa, jotta jaksettiin tepastella. Esim. Lättyjä hillolla ja tässä kuvassa poronlihaa perunamuusilla.


Meillä oli oikein mukava reissu. Ensi vuodeksi sitten keksitään taas joku toinen yhtä mukava paikka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.