lauantai 16. marraskuuta 2013

Tulkoon talvi ja pakkaset!

Poikkesin extemporee Tampereen Kalevan Prismassa. Naisväki oli Pirkkahallilla messuilla ja minulla oli siis jokunen tunti aikaa hoidella tarpeellisia asioita, kuten päivittää retkivarusteita.
Tähän asti olen talviyöpymiset hoitanut Marmotin 3-vuodenajan kuitupussilla, minkä mukavuusarvo on -8. Ei siis kovin paljoa, joten ei mikään ihme että -10 astetta kylmempinä öinä on vähän paleltanut. Nyt osui Prismassa silmään Rab makuupussien -20% alennus. Jonkun verran olin näihin tuotteisiin jo perehtynytkin, ja siellä oli ihan potentiaalisia vaihtoehtoja ihan listahinnoillakin.
Mukaan lähti kaksi talvipussia. "Peruspussi" Rab Ascent 900 malli, minkä mukavuusarvo on -19, paino 1500g ja 220 pituutta. En sinänsä tarvitse noin pitkää mutta talvella on hyvä jos voi laittaa osan vaatteista ja varusteista pussin jalkopäähän kuivumaan/pysymään lämpinä. Sain tästä kassalla vielä ylimääräisen -15% erikoisalennusta joten tuli todella hyvät kaupat. Lisäksi astetta laadukkaampi Rab Andes 1000 malli, minkä mukavuusarvo jopa -26 ja extreme -49 astetta, lisäksi pinta vettä hylkivää materiaalia. Painoa 1700g ja sama pituus. Kyllä näillä pitäisi jo pärjätä Suomen Lapinkin talvessa ilman ongelmia.

Alla nämä säilytyspusseissa mitkä tulivat mukana. Kirsi vähän ihmetteli makuupussien kokoa kun olivat näin autossa. Kaksi merimiessäkkiä :)


Makuupussit avattuina, vasempi Rab Ascent ja oikea Andes. Tarkastaja mukana touhussa tietenkin.


Tässä sovituskuvat. Molemmat tuntuivat pikaiseltaan hyviltä, Andesin materiaali jotenkin jämäkämmältä.Tässä sitten pussit pakattuina omiin kompressiopusseihin. Vakio muropaketti antamassa mittakaavaa.


Varsinkin näiden keveys tuntui loistavalta, molemmat painavat vähemmän kuin aiemmin mainittu Marmotin kuitupussi. Saa nähdä koska näitä pääsee käyttämään ja paljonko tilaisuuksia tulee tänä talvena. Toivottavasti paljon ja kylmiä öitä :)

2 kommenttia:

  1. Terve! Pääsitkö koskaan testaamaan? Oletan, että vastaus on myöntävä joten kysyn jatkokysymyksen suoraan: miltä tuntuivat? Itsellä haussa noin 15-20 pakkasastetta kestävä pussi mutta ennen ostopäätöstä olisi mukava saada vähän taustoja selville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kevyempi Ascent malli on ollut useasti käytössä, se riittää ainakin minulla tuohon -15 asteen pakkasiin. Sitä kylmempiä telttaöitä ei viime talvena valitettavasti ollut kuin pari kertaa. Näissä tuo Andes malli oli hyvin riittävä. Uskon, että sillä pärjäisin n -30 pakkasellakin. Siinä on mielestäni myös hyvä pakkauskoko ja painosuhde. Voin kyllä suositella molempia Rabin malleja.

      Poista

Kiitos kommentista.