lauantai 1. maaliskuuta 2014

Se on sitten kevät taas

28.2. Eli helmikuun viimeinen päivä. Kuten tavaksi on tullut, käytetään kuukauden viimeinen päivä usein telttaretkeilyyn. Niin tälläkin kertaa, ja nyt kohteena Lempäälän maasto. Mukaan retkelle sain siskon miehen Aldairin sekä vielä karvaisemman Moonan.
Tepastelimme Höytämöjärven rantaan illan pimetessä, otsalamppujen valossa. Perillä löytyi mukava pieni niemennokka, missä tasainen kallio teltalle ja vieressä valmis nuotiopaikka ison kiven kyljessä. Teltta pystyyn, kamat sisälle ja kunnon hiillosta rakentamaan. Siinä nuotion kanssa touhutessa ja jutellen ilta meni sujuvasti. Järveltä kävi kohtalainen tuuli, mikä heitti kipinöitä hienosti ilmaan.


Hiilloksella makkaraa, yhdet oluset ja siinä hiukan ennen puolta yötä telttaan nukkumaan. Muutama torina ja uni tulikin mukavasti silmään. Moona koira sai jäädä absidiin nukkumaan viltin päälle oman takkinsa kanssa. Tai näin siis oli ajatus...
Aamuyöstä kuitenkin heräsimme Moonan levottoman ulinaan ja niinhän tällä meidän urhealla sankarikoiralla olikin sitten kylmä. Poloinen tärisi istuallaan ja katseli meitä verkkoseinän läpi. No, eihän siinä sitten muu auttanut kuin Alden ottaa karvakuono omaan makuupussiin sisälle nukkumaan. Moona olikin sitten onnensa kukkuloilla.


Unta riittikin kaikilla kolmella aamu kymmeneen asti. Tuolloin paistoi jo komeasti aurinko.
Teltan takaikkunasta oli muuten hauska näky, kun iso muurahaispesä olikin suoraan takana. Tuota ei iltapimeällä huomattu ollenkaan. Kesällä ei varmaan kannata ihan tähän laittaa telttaa.


Pikainen jaloittelu jäällä ja pakolliset leiripaikkakuvat.Hauska kontrasti muuten noiden kahden yllä olevan kuvan kanssa. Toisessa ei ole lunta yhtään, aurinko paistaa ja ilman Alden kevyt toppista voisi kuva olla yhtä hyvin keskeltä kesää. Toinen on taas lähes normaali talvikuva, otettu kuitenkin melkein samasta paikasta samaan aikaan.

Jepu jee. Talvi siis on varmastikin käytännössä paketoitu jo. Siis täällä Etelässä. Nyt tehdään kevät-reissuja ja nautitaan siitä kun metsässä pääsee kävellen helposti joka paikkaan, sekä siitä että on pääsääntöisesti kuivempaa ja myös varusteiden kanssa on taas astetta helpompaa. Otetaan siis irti jokaisesta vuodenajasta se, mitä sillä on tarjolla. Nyt taas päivät pitenevät lujaa vauhtia, eli leiripaikallekaan ei ole niin kiire ja ulkona voi touhuilla pidempään.

Varusteiden suhteen ei mitään yllättävää tällä kertaa. Hilleberg Nammatj 2 telttana toimi hyvin. Kaksi miestä + koira mahtuu helposti ja ilmanvaihto pelasi moitteetta kun olosuhteetkin olivat sopivat. Eteistilaan Moona siis olisi kaivannut patteria, laitetaan tämä harkintaan. Makuupussina Rab Ascent 900 oli keskellä yötä liian kuuma, mutta kaulusta avaamalla kylmää ilmaa puhalsi sisään ja uni maistui taas. Reppuna oli Osprey Kestrel 68, mihin mahtui hyvin kaikki omat tavarat sekä mainittu kahden hengen telttakin. Reppu on hyvä kantaa ja tukevan oloinen. Aavistuksen välillä huvittaa raahata 10kg tavaraa yhden yön reissua varten, mutta toisaalta ei 2-5 yön reissulle tulisi kuin ruokaa lisää. Kaikki muu kama on jokatapauksessa sama ja pakko kuljettaa mukana. Tuleehan siinä samalla sitten kuntoiltuakin.

Tästä eteenpäin kevättä kohti, uskoisin että metsissä liikkuminen tulee kasvamaan kun olosuhteet ovat juuri nyt kohtalaisen mukavat taas. See ya.1 kommentti:

Kiitos kommentista.