lauantai 1. helmikuuta 2014

Takapihamatkailua...

Koska tammikuussa ei kerinnyt tekemään yhtään oikeaa telttaretkeä, pitää tyytyä kahteen telttayöhön takapihalla. Aavistuksen masentavaa, mutta tämmöistä se perheellisen elämä välillä on. Joko ei kerkiä, ei pysty tai muut asiat kiinnostavat enemmän kuin yksintelttailu.

Joka tapauksessa, lyhyesti kerrottuna, laitoin perjantaina 31.1. teltan takapihalle, kun seuraavalle yölle oli luvattu reipasta lumisadetta. Lunta tulikin ihan mukavasti. Jokohan kohta pääsee maastoonkin hiihtämään?

Alla kuva aamusta, ennen auringonnousua.


Testasin Hilleberg Unna telttaa tällä kertaa ilman sisätelttaa. Sisään olisi mahtunut toinenkin nukkuja, mitä ei jostain syystä kuiteenkan tullut. Halusin myös kokeilla miltä teltta tuntuu ilman normisuojaa sekä miten sen ilmanvaihto toimii talvipakkasessa tällä tavoin. No, ilmanvaihto ei toiminut ainakaan paremmin, vaan sisälle kertyi melkoinen kuura koko telttaan. Yläaukkoa ei voinut pitää paljoa auki, koska muuten lunta olisi satanut sisälle. Kuura varisi sitten alas makuupussin ja muiden tavaroiden päälle aina kun lunta tippui ulkopuolella alas, tai itse tönäisin telttaa nukkuessani. Eli sisäteltta taitaa puoltaa paikkaansa tässä asiassa. Muuten sisällä oli kyllä mukavan väljää, eikä lattian poissa olo näin kuivan pakkaslumen kanssa haitannut. Voisin hyvin kuvitella, että jos lunta olisi vaikka puolimetriä, olisi sisälle mukava tehdä keittimelle ja varusteille oma syvennyksensä ja sitä kautta helpottaa edelleen teltan sisällä oloa pidemmäksi ajaksi. Kun tuota lunta nyt vaan saataisiin lisää.

Makuupussina oli nyt Rab Ascent 900, kun pakkasta oli vain -9 astetta. Siinä, kuten Andes 1000 mallissa on siis kännykälle oma tasku lämpökauluksen vieressä. Hyvä juttu. Tarkenin hyvin, itse asiassa jossain kohtaa piti kaulusta avata kun tuli jo kuuma.

Nyt on helmikuun 1. päivä kun kirjoitan tätä, saa nähdä koska ja mihin suuntautuu seuraava varsinainen telttaretki. Ja miten se toteutetaan, suksilla vai jalan. Aavistuksen kiireiseltä vaikuttaa seuraavat kolme viikonloppua, joten taitaa mennä lähelle lasten hiihtolomia. No, treenaillaan tässä muuten. Vielä on talvea jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.