sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kilometrejä kasaan


Hello!
Työpaikan kilometrikisa lähestyi loppuaan (päättyy tänään sunnuntaina kun kirjoitan tätä), ja viikon takaisesta talkooreissusta oli Lempäälään jäänyt esim. lenkkarit ja työhanskat. Ne piti hakea pois ja kun kerran pitää muutenkin polkea, niin haetaan ne pyörällä. Samalla voi telttaillakin, jee.
Siispä tuumasta toimeen, lähtö perjantaina 20.9. iltapäivällä klo 17 aikoihin kohti Lempäälää.
Ihan ok syksyinen keli, ei tuullut eikä satanut vettä. Pilvistä, noin +15 astetta lämmintä.
Iittalan kohdalla meinasin mennä Shelliin syömään, kunnes muistin mitä kyseinen ryökäle firma touhuaa Pohjois-navalla.


Niinpä jatkoin matkaa kohti seuraavaa ruokapaikkaa.
Tässä alla tuttu paikka, tuossa kallion takana olin viimeksi yöpymässä jokunen viikko sitten.


Matka jatkuu...
Sillan toisella puolella on Viidennumeron ravintola (tai jotain sinnepäin), mutta vauhtia alamäessä sen verran ettei malta hidastaa.
Tässä kuva Valkeakosken kohdalta, tehtaan piiput tupruttaa jotain edelleen.


Marjamäki ja Ideapark lähestyvät, ilta alkaa hämärtymään ja sumua nousee pelloille.


Alkaa vähän tulee vilu, väsyttääkin ja nälkä kurnii mahassa.
Vähän lämpimämpää päälle ja nokka eteenpäin.
Näseillä odottaa kuulemma lämmin palju, niin ei jaksa lähteä etsimään ruokapaikkaa.
Perillä joskus vähän ennen yhdeksää, matkaa tuli 74km.
Pikkusisko tarjosi makaronilaatikkoa ja tuoretta sienipiirakkaa, kylläpä maistui hyvältä.
Sen jälkeen paljuun likoamaan ja olutta. Kroppa kiittää.
Yöllä katseltiin vielä elokuva mässyjen kera ja sitten telttaan nukkumaan.
Kun pääsin makuupussiin sisälle, teltan vierestä kuului kovaa "Kroo-ooo". Tottakai teltan vieressä piti iltaseremoniaa joku ukkosammakko. Todennäköisesti sama pullea tapaus, minkä olin viikko aikaisemmin tavannut talkoissa. Siis semmoinen miehen kämmenen kokoinen, vihreä/ruskea.
Kolmannen örinän jälkeen älähdin sammakolle että nyt hiljaa siellä. Vielä tuli neljäs kerta, mihin vastasin että "jos et nyt lopeta tulen tekemään susta muhennosta". Uskoi, ja hiljeni.
Yöllä heräsin pari kertaa, ensin piti säätää vähän teltan ilmanvaihtoa isommalle ja toisella kertaa varis tai harakka sai kohtauksen teltan vieressä. Oliko sammakolla tähänkin osuutta, en tiedä.
Aamulla teltan purku yhdessä Lempäälän kreppi-korva tyttöystäväni kanssa.


Tukeva ja maittava aamiainen, kiitos jälleen kerran Motelli Näsin pitäjille. Hassuttelua siskon lasten kanssa ja tavaroiden pakkaus. Päälle astetta kevyempi varustus kun eilen (oli vähän aurinkoisempi päivä, ainakin hetken), ja polkemaan kotia kohti. Lähtöaika siinä klo 11 aikoihin.

Pyöräilin samaa reittiä takaisinpäin Sääksmäen sillalle asti.
Siitä koukkaus Sääksmäen kylälle ja pikkuteitä Vanajan selän viertä Pälkänetielle.
Milja vannotti ennen lähtöä että pitää syödä matkalla, eikä polkea ilman taukoja koko etappia, kuten eilen tuli tehtyä. No, Sääksmäen kylässä nappasin yhden pihan omenapuusta mehevän ja ison omenan. Noin, ruoka-asia tuli hoidettua.
Matka jatkui pitkin Suomalaista syrjäkylien hiekkateitä. Omena masussa, kaikki hyvin.


Tämmöinenkin paikka tuli vastaan. Mitä luulette, minkälaisia ihmisiä täällä asuu (pojat tietää)?Juuri ennen Pälkänetietä pidin lepotauonkin ja keittelin itselleni sapuskaa.


Sienikeittoa ja jälkiruuaksi mustikka-vadelmakiisseliä. Kiissettä, pojat sanoisi. Kyllä näillä yksi pieni pyöräilijämies 5 tuntia pärjää.


Kotiin saavuin siinä klo 17 aikoihin. Matkaa tuli nyt 82km, eli ei paljoa enempää kuin vanhaa kolmostietä käyttäen. Hitaampi reitti toki, mutta myös nähtävää enemmän.

Siinä viikonlopun reissu tällä kertaa. Sunnuntai-iltana tuli vielä poljettua 21km. Kilometrikisa on päättynyt, kasassa 1807km 1.5. - 22.9. aikavälillä. Katsotaan riittääkö tämä loppurutistus kolmanteen sijaan. Kävi miten kävi, itse olen tyytyväinen. Nyt voi taas ruveta muutakin touhuamaan. Vaikka tekemään reissuja kävellen, reppu selässä, päivä ja yön yli retkiä lähimaastoon. Ou jeah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.