sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pojat Roomassa 21.7. Sunnuntai

Herätys oli klo 8 kun yöllä vähän venyi. Pojilla lähtö kesti vielä vähän lisää, ulos päästiin klo 10 jälkeen. Tarkoitus oli lähteä bussilla, mutta sitä ei kuulunut ja odottelijoita oli noin 40, joten päätimme kuitenkin kävellä juna-asemalle (euclide). Sinne menee 15min lyhintä reittiä, ja osaamme sen jo melkein ilman navigaattoria (iPhone). Alla kuva meidän "kotiasemasta".


Otimme metrolla suunnan Vatikaanille.
Hellettä puskee.


Pääsimme Pietarin aukiolle 10 minuuttia ennen klo 12. On sunnuntai ja Paavi itse paikalla niin väkeä oli aukio täynnä. Tänne mahtuu jopa 300.000 ihmistä, mutta veikkaan että nyt oli vain puolet siitä. Paljon siis kuitenkin. Oli aika uskomaton fiilis olla siellä muiden joukossa. Paikalla oli vaikka kuinka monesta maasta väkeä ja hyvä iloinen meininki. Paavi piti noin 20min puheen minkä aikana välillä taputettiin. Puheen jälkeen osa ihmisistä lähti pois ja osa jäi jonottamaan pääsyä Pietarin kirkkoon. Niin mekin. Jonotus kesti noin tunnin. Onneksi oli vettä pulloissa ja vuorotellen käytiin myös kastautumassa pyhässä vedessä.Ylhäällä oikealla Paavi ikkunassa puhumassa. Käytössä oli myös isot näytöt.

Ylempi ja alemmat kuvat otettu jo Paavin poistuttua, kun aukiolla oli taas tilaa liikkua.

Onnellisia pyhiinvaeltaja pyöräilijöitä saavuttuaan perille.


Kirkkoon jonotettiin joku reilu tunti ja sit kavuttiin 551 askelmaa.
Ylhäältä (noin 120 metriä) olikin sitten hulppeat näkymät.Takaisin alas, Aaron zombie-tauti alkoi jo merkittävästi hidastaa etenemistä. Eli Aarolla toisessa jalassa pahat hiertymät eilisestä sandaali kävelystä. Niitä parannellaan nyt illalla ainakin.

Alhaalla mentiin Pietarin kirkkoon sisälle. Uskomaton paikka, maailman suurin kirkko (kun Norsunluurangon kopio jätetään pois), ei jätä kylmäksi. 133m korkea ja 212m pitkä. Toinen toistaan hienompia tiloja ja kyllä vuosisatojen raha sekä valta "tuoksuvat" tiloissa. Vaikuttava paikka todellakin.
Käytiin myös kirkon kellaritiloissa, missä esim. Pyhän Pietarin hauta. Siellä ei saanut kuvata.

Kello oli noin 16 kun todettiin että nyt pitää mennä syömään. Matkalla juuri ennen ukkoskuuroa oli yhdessä kirkossa alkamassa häät. Morsian saapui Ferrarilla paikalle (luonnollisesti). Menimme kirkkoon perässä sateelta suojaan.


Sateen hiukan laannuttua pääsimme metrolle ja menimme Aaro-jalkapuolen ehdotuksesta burger kingiin. Sieltä lepotaukoja hyödyntäen hotellille. Matkalla näimme pari hyvää autoa Mikulle. jätimmr tarjoukset molemmista. Kello on nyt 20:30 ja pojat nukkuvat. Veikkaan että tänään vain osa hakee jotain iltapalaa huoneeseen ja muuten seikkailut jatkuvat vasta huomenna.

5 kommenttia:

 1. Jos unohdit Compeed-rakkolaastarit matkasta, niin varmasti niitä myydään sielläkin apteekissa!

  VastaaPoista
 2. En unohtanut ja ostettiin jo lisää kaupasta. Mä osaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva teistä kolmesta! Ei kai sitä ottanut joku roomalainen kaunotar?! Ja nuo autovaihtoehdot Mikulle... mahtaakohan kulkeakaan Suomen talvessa :)

  VastaaPoista
 4. Heh, juu, Mikulle tollanen minikokoinen kunnon vauhtipeli, niin se voi tulla cruisaileen tohon meidän kulmille, muiden samanmoisten joukkoon, mitkä vetää rinksaa tossa nyk. yötä päivää. Jalkapuolelle paranemisia!

  T. M&J

  VastaaPoista
 5. Unohdin sanoa, että mulle voi sitten tuoda sen Ferrarin, ei se morsmaikku varmaan sitä enää tartte ; )

  T. M

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.