tiistai 30. heinäkuuta 2013

Vuorokausi Kukkialla

Lähdin sunnuntai-iltana Kukkialle melomaan ja testaamaan uutta telttaa.
Rannasta irtautuminen hiukan ennen klo 9 illalla. Meloin Kukkian selälle täysin tyynessä kelissä.
Aurinko alkoi laskea puiden taakse ja yritin löytää sopivan leiripaikan. Haussa oli joku kallio tai muuten ihan rannassa oleva suhtkoht. Tasainen paikka. Otin kuvia matkalla, mutta kun ne on tuolla digikameralla otettu ja sopiva adapteri hankkimatta, niin ne ei nyt sitten tule tähänkään blogiin vielä. Saas nähdä koska muistan ostaa iPAD4 SD kortinlukija adapterin.
Leiripaikka löytyi lopulta noin 2 tunnin melonnan jälkeen. Tuttu kallio, olen täällä ollut pari kertaa aikaisemminkin päivällä taukoa pitämässä. Nyt sitten ensimmäistä kertaa yötä teltalla.


Oli hienoa laittaa teltta suoraan kallion päälle nököttämään. Koko pitkä sivu auki ja katsella järvimaisemia. Kokkailin itselleni teetä ja söin leipää sen kanssa. Luin vielä hetken Retki-lehteä ja katselin maisemia. Hiljaista, vain muutama iltakalastaja lipui veneillään vähän matkan päästä ohi. Kävin nukkumaan puolen yön aikoihin.
Yö sujui mukavasti, hiukan kuuma oli jossain kohtaa. Täys mesh-sisäteltta auttaisi asiassa, mutta katsotaan nyt tuleeko sille oikeasti tarvetta. Aika harvoin Suomessa retkeillessä yöllä tulee kuuma.
Aamulla heräsin klo 9 aikoihin. Koko teltan seinä auki ja katselin rauhassa maisemia ennen aamupalan tekoa.Lueskelin vielä hiukan ja katselin saaren lähimaastoja. Lähdin klo 12 aikaan jatkamaan matkaa.
Tuuli sen verran, että ihan sivutuuleen ei viitsinyt mennä. Helpompi hiukan luovia.
Yritin etsiä sopivaa lounas/päiväuni paikkaa, mutta neljännellä kerralla kun järveltä mielenkiintoiselta näyttänyt paikka osoittautuikin olevan jonkun mökin rannassa, luovutin ja meloin tuttuun paikkaan Kukkiaselän ja "kotiselän" väliselle kapealle harjulle. Pystytin sinnekin teltan ihan nähdäkseni miten se sinne mahtuu ja toisaalta ajattelin nukkua vähän. Hyvin mahtui. Taivaalta tuli muutama vesipisara ja kokeilin myös kuinka ulkoteltan saa naruilla "venytettyä", ja minkälainen kokkaustila siihen sitten jää. Vaikuttaisi ihan toimivalta, ja tuota tilaa saa vielä kasvatettuakin jos karsii sisätilasta hiukan (irrotetaan muutama sisäteltan kiinnike).

Oikein mukava pikainen melontareissu taas. Palasin koululle klo 18 aikoihin.
Seuraava telttareissu onkin sitten varmaan Emman kanssa Porvoo-Kotka-Hamina akselilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.