perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pojat Roomassa, torstai

Viimeinen päivä Roomassa. Luovutimme huoneen klo 11 aikaan, kuten hotellin säännöissä luki. Matkasimme laukkujen (käsimatkatavara kokoluokkaa siis) kanssa euroma2 ostoskeskukseen. Joko siellä tai sen lähellä piti olla uimahalli tms mutta sitä ei löydetty. Ulkona edelleen älytön helle, +36 astetta varjossa. Sisällä oli paljon pikkuputiikkeja kolmessa kerroksessa. Täällä meidän naisilla menisi helposti koko päivä shoppaillessa ja herkutellessa ravintoloissa ja kahviloissa.Meille riitti reilu pari tuntia minkä jälkeen tilasimme taksin viemään meidät lentokentälle. Kiinteä hinta varmisti nopean etenemisen, mersu painoi 140 km/h moottoritiellä. Kentällä pääsimme sujuvasti turvatarkastuksesta läpi kansainväliselle alueelle, missä pojat tekivät viinaostokset. Sujuvasti siis molemmat ostivat tuliaiset kavereille itse. Paluulento sujui rauhallisissa merkeissä.Kentällä meitä odotti kaksi kaunotarta jotka sitten yöllä kotona saivat tuliaisiksi pari neuletta ja mekot.
Kannatti käydä ja kannatti tulla kotiin.


Reissu ohi, mitäs siitä voisi lopuksi todeta?
Rooma oli tietenkin täynnä mahtavia ja upeita historiallisia nähtävyyksiä. Pääsimme myös kokemaan meille ainutlaatuisia asioita esin. Paavin puhe Pietarin aukiolla yli 100.000 ihmiselle. Saimme myös viettää 6 hienoa päivää yhdessä kolmistaan, isukki ja veljekset. Söimme parasta jäätelöä ikinä, erinomaisia pizzoja ja kaikkea muuta herkullista. Paljon hulvatonta hassuttelua mahtui näihin päiviin.
Suomalaiselle Rooma keskikesällä on kuitenkin aika kuuma paikka, vain murto-osa nähtävyyksistä on viileissä sisätiloissa. Miljoonakaupunkina ja sesonkiaikaan myös paikoin valtava ihmismäärä aiheutti ahdistusta. Pikkukaupungin asukkaana myös kerjäläisten, katukaupustelijoiden ja erilaisten säätäjien (skipd dö lain) jatkuva ahdistelu myös häiritsi.
Kohteena siis hieno ja ehdottomasti kokemuksen ja käynnin arvoinen paikka.
Muuten voisin todeta, lainaten eräitä tunnettuja sarjakuvahahmoja, että "hulluja nuo Roomalaiset!".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.