keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pojat Roomassa keskiviikko

Hohhoijaa, alkaa matkaväsymys painaa jo. Täällä on niin sairaan kuuma kokoajan, ettei meinaa jaksaa ulkona olla. Yli 30 astetta varjossa klo 11-18, sitten se laskee johonkin 27-28 asteeseen illaksi. Aurinko paistaa kokoajan ja soijaa puskee. Kaadamme vettä suoraan päähän ja paidan alle pulloista ja juomalähteistä. Silti on tukalaa.
Aamulla oli herätys klo 6:30 ja suoriuduimme tehokkaasti liikkeelle. Matkalla oli jättiönniäinen mikä varmasti olisi syönyt meidän kissan jos tapaisi. 


Metrolla Colosseumiin. Olin tehnyt online varauksen eilen Colosseumin lipuista. Homma toimi hyvin, pääsimme 5min varausjonotuksella aamulla sisään. Colosseum on iso mesta, paljon vaikuttavaa historiaa seinien sisällä.Keisari Mihail Huttuloff I.


Colosseumin jälkeen mentiin katsomaan Roma Forumia ja muuta vanhinta palatsialuetta, 2000 vuoden takaa.
Kuningas Aaro piti puheen turisteille. Eli noin 500 aasialaiselle.Onhan tämä mesta hieno ja upeaa historiaa, mutta kuumuus vei kyllä nyt meistä voiton. Pakko poistua kun nälkäkin alkoi olemaan. Lukuhetki matkalla hiljaisen kaverin kanssa.


Valittiin tuttu ja turvallinen McDonalds ja BigMac. Aika mielikuvituksetonta mutta helppoa, nopeaa ja täytti tehtävän. Lisäksi mäkkärit on aina ilmastoituja mistä plussaa. Jälkiruoaksi haettiin taas Italian vanhimmasta ja parhaasta (myös meidän mielestä) jäätelöbaarista herkkutötteröt. Miku ja Miska small (!) ja Aaro medium. Oli taas superhyvää.


Kävimme vielä Castel Sant'Angelossa, tuttu esim. Angels and Daemons elokuvasta. Ylhäällä oli edelleen julmetun kuuma. 


Enemmän kuvia toisella kameralla, esim. Arkkienkeli Michael. 
Tämän jälkeen suunta metrolle ja hotelliin. Matkalla tuli sadekuuro mikä vähän virkisti. Kohta sekin oli käytetty ja aika nuutunut olo kaikilla.


Nyt hotellilla lepäämässä ja kun helle vähän helpottaa, lähdemme baanalle.

2 kommenttia:

  1. Aika vaikuttavaa... 2000 v. vanhoja juttuja.
    Meillä on ollut täällä aika viileet ilmat. Toivotaan, että jatkuu, niin saatte nauttia tuon kuumuuden jälkeen - tuntuis viileet päivät varmaan ihanalta (mulla on pitkähihainen plus neuletakki. Sisällä).

    VastaaPoista
  2. Täällä kuuma vaikkei tee mitään, edes ajattelis

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.