perjantai 26. heinäkuuta 2013

Reissuvarusteiden päivitystä

Kaupunkilomalta palattuani kävin hakemassa Hämeenlinnan Partioaitasta uuden reissukumppanini. Tilasin tämän pari viikkoa sitten ja suunnitelma olisi päästä sitä testaamaan mahd. Pian.


Hillebergin Unna. Itseseisova sooloteltta mikä käy siedettävästi myös kahdelle lyhyehkölle reissulle. Painaa reissuvarustettuna (teltta, putket ja 4 keppiä) noin 1,8 kiloa. Yhden hengen käytössä on sisällä tilaa isollekin repulle ja yksi nurkista voidaan vapauttaa eteiseksi, esim. Ulkotilakokkailua varten. Aukeaa myös koko pitkältä sivulta, jolloin koko maisema on nähtävissä vaikka köllötellessä. Kokeilin heti kahdella Expedin makuualustalla. Sisään mahtui juuri ja juuri 65cm leveä kesäalustani sekä 50cm leveä talvialusta. Molemmat samalla 7cm paksuudella, jolloin muodostuu yhtenäinen makuualusta kahdelle. Tätä päästään sitten testaamaan sekä Aaron että Emman kanssa kahdella eri reissulla.


Tämä on tosiaan ensimmäinen kokemus itseseisovasta teltasta, ja vaikuttaa todella hienolta ominaisuudelta. Teltan voi siirtää helposti varjoon auringon liikkuessa ja suuaukon kohdistettua juuri kuten haluaa. Pystytys oli äärimmäisen yksinkertaista ja nopeaa, kuten purkaminenkin. Kokeilin myös pakata telttakankaan erikseen pieneen kanoottipussiin ja sen sai kompressoitua todella pieneksi paketiksi. Telttaputket ja kepit voi sitten pakata järkevästi Rinkan muihin osiin. Kanootti- ja ahkiokäytössä oma suojapussi toimii varmasti hyvin.
Unna on täysin talvikäytettävä ja tuntuukin ajatuksena tosi näppärältä tampata teltalle paikka, "heittää teltta sen päälle", kerätä sitten vaikka polttopuut, tehdä nuotio ja syödä, minkä jälkeen voit pyöritellä teltan haluamaan suuntaan ja nakata lopuksi hivenen lunta liepeiden päälle. Toki jos myräkkää on tulossa, niin myrskynaruilla varmistus. Aika näyttää miten asiat toimivat.
Nyt vain reissuja, soolo ja duo versioina suunnittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.