maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pojat Roomassa maanantai

Aamulla herätys klo 7:30, mutta liikkeelle vasta 10 aikaan. Taas ollaan myöhässä.
Nyt mentiin suoraan bussille Muse asemalle (kotiasema). Bussi vei meidät Terminin asemalle, mistä metroyhteys molempiin linjoihin. Matkalla kyytiin tuli yksi erikoisempi matkustaja, kuljettaen mukanaan kolmea keräyspaperikassia ja lehtiä myös housut täynnä. Kaikki eivät innostuneet asiasta, mutta se ei tainnut paljon kaveria haitata.


Vatikaanin museon edessä oli jo hullu ruuhka. Satoja ihmisiä, ja näköjään olisi pitänyt etukäteen (1-5 päivää, riippuen yhtiöstä) netissä ostaa liput. Näitä varten oli oma linja mikä veti hyvin. Lisäksi oli vastaava ryhmälinja sekä kolmantena linja meitä tietämättömiä varten. Harmi vaan kun siinä oli jo noin 500 aasialaista jonottamassa. Olimme jo luopumassa koko hommasta, mutta sitten yksi intialainen lipunmyyjä sai meidät ostamaan heiltä "skip the line" liput tuplahintaan. En yleensä innostu näistä vedätyksistä ollenkaan, mutta tässä oli kuitenkin ihan liiketilassa toimiva yritys ja 30 muutakin turistia oli tarttunut jo onkeen. Maksoimme siis 89 euroa lipuista ja toivoimme parasta. 120 eurolla olisi saanut mukaan myös 2 tunnin englanninkielisen opastuksen, mutta tätä ei nyt haluttu. Myöhemmin hotellissa katsoin, niin näitä palveluita tarjoaa tosi moni yritys ja hinnat voi olla 60 euroakin per nuppi. Kyllä osataan rahastaa.
Alla odotellaan sitten ryhmän lähtöä (liput saa sitten myöhemmin toiselta intialaiselta).


Päästiin liikkeelle vain Italiaa molottavan oppaan johdolla. Käsittämätöntä häröilyä puolisen tuntia ja sitten taas jonotettiin 500 muun ihmisen kanssa. Muutamalla meni jo hermot kun olivat maksaneet "direct access" palvelusta.


Kaiken kaikkiaan meni noin 1,5 tuntia kunnes oltiin sisällä. Kyllä täällä nöyrä Suomalainen jonottamaan oppii.

Sisällä oli sitten paljon hienoja ja kuuluisia taideteoksia. Otin suurimman osan kuvista erillisellä kameralla, minkä kuvia en voi siirtää ipadille kun sopiva adapteri jäi kotiin. Tässä muutamia iPhone otoksia. Olen muuten huomannut että todella moni, etenkin naisihmiset, käyttävät ipadia kuvaamisen. Niin tätä isompaa kuin miniäkin. Pitäisiköhän itsekin kokeilla. iPhone kuvauksen kanssa on se ongelma, että kuvien "pilvisiirtyminen" laitteiden kesken kestää, kun verkko on niin hidas.

Vanhimpia asukkaita.


Onneksi Roomalaiset eivät enää näytä tältä.


Legolaksen esi-isä.


Roomalainen taksi varikolla.


Meillekin tulee tällaiset portaat seuraavaan taloon.


Kaikkein hienoimpia kohteita ei saanut kuvata ollenkaan. Esim. Sistine Chapel, mikä oli kieltämättä hieno. Kaikenkaikkiaan paljon hienoja, kuuluisien artistien maalauksia ja veistoksia. Vähemmän perus historiaa.
Poistuimme noin klo 16 aikoihin. Kävimme syömässä kebapit (ei ihmeellistä), poikkesimme kaupassa ja palasimme hotelliin. Ilmastointi täysille, suihkut, vettä ja lepoa. Illalla lähdemme varmaan vielä liikkeelle. Tulevia päiviä varten täytyy tehdä vähän suunnitelmaa myös. Aaron jalat toimivat tänään eilistä paremmin.

2 kommenttia:

  1. Voi että miten ihmeellisiä asioita saatte nähdä. Kyllä siinä varmaan miettii omaa "mitättömyyttään" tässä maailmassa. Mutta tepä ette ole mitättömiä, vaan niin tärkeitä ja kova ikävä on. Mutta ihanaa, kun koette ja näette tuon kaiken. Innolla odotan sitten kotona nähtäväksi niitä kamerakuvia. Ja kulta, ihan noin koristeelliset portaat ei kuitenkaan ole mun mieleen :)
    Emmalla on ikävä teitä, mutta jos tuotte tuliaisia, niin se auttaa.

    VastaaPoista
  2. Jaa'a.. Onko siellä pieniä ryhmiä mustatukkaisia kiinalaisia, jotka näyttää olevan ihan pihalla ja joiden kamerat räpsyy villiin tahtiin?! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.