tiistai 23. heinäkuuta 2013

Pojat Roomassa ma ilta ja tiistai

Ciao!

Ma illalla käytiin Colosseumilla iltavalaistuksessa. Käytiin myös jäätelöllä, yllätys?
Pojat metrossa.


Colosseumilla oli hulinaa edelleen. Muutama otos alla. Kun ei ole järkkäriä mukana, niin ihan huippuja ei iltakuvista tule. Tässä iPhone versioita.
Käveltiin keskustaan Piazza Venezialle. Huomatkaa täysikuu taustalla.


Ostettiin paninit mukaan. Ängettiin itsemme täpötäyteen bussiin nro 64, mikä menee Terminin asemalle, mistä siis edelleen toisella bussilla (nro 360) päästään "kotiin". Miska tallasi ainakin kahden italialaisen jalat. Onneksi olemme pääsääntöisesti isompia kuin he. Oman bussin kanssa oli vähän säätöä, kun odotimme ensin bussia väärällä laiturilla. Laiturit ovatkin eri, riippuen mihin suuntaan ollaan menossa. Maalaiset taas vauhdissa. Perille kuitenkin päästiin klo 23:30 aikoihin. Sovittiin että nukutaan pidempään, ja lähdetään sitten Lidoon eli Rooman rannikolle.

Tiistai 23.7.

Aamu otettiin rauhallisesti, kuten oli sovittu. Bussille tepasteltiin klo 11 aikaan. Mentiin bussilla ilman lippuja (sakko 3* 50 euroa). Hiukan peljätti mutta ei tullut tarkastajaa. Terminin asemalla (Rooman pääasema) oli ihan älytön ruuhka. Käteinen lopussa ja uudet 3pv liput pitäisi ostaa. Automaattia etsittiin puoli tuntia, ja ainakin neljä ihmistä ohjasi meidät väärään suuntaan. Löytyihän se lopulta. Aseman ruuhka alkoi hermostuttamaan, joten poistuimme pikaisesti metrolla Saint Paulon asemalle, mistä junayhteys Lidoon. Pojilla pientä säätöä jo mielessä.


Perillä pieni tankkaus ja kohti rantaa. Lido vaikutti oikein mukavalta pikku kylältä hektisen Rooman jälkeen. Mereltä kävi myös raikastava tuuli kun muuten lämpöä  tuntui taas piisaavan (+32 varjossa).Rannat oli maksullisia, mikä ei tullut yllätyksenä kun oli etukäteen tutustunut aiheeseen. Ensimmäinen paikka kuitenkin skipattiin huonon englannin takia, ja seuraava olikin edullisempi. Uikkarit päälle ja baanalle.Perheet vuokrasivat tuollaiset minimökit minkä edessä sitten syötiin, pelattiin, luettiin ja välillä käytiin uimassa. Me otimme päivänvarjon ja kolme löhötuolia. Maksoi yhteensä 32 euroa. Sillä sai myös oikeuden huuhdella suolavedet kylmässä suihkussa. Näillä helteillä ihan toimiva ratkaisu.


Uimme, sukeltelimme ja kuvasimme vedenpitävällä kameralla toisiamme, kaloja ja merirapuja. Tulokset ei näy tässä blogissa sen saman muistikortti asian vuoksi. Tässä kuitenkin kuva rantailijoista.


Oli tosi mukavaa ottaa rennosti ja viilennellä vedessä. Emme olleet ainoita rannalla mutta Rooman keskustan ruuhkasta ja painostavasta helteestä ei ollut tietoakaan. Tätä tarvittiinkin, saimme rutkasti lisää virtaa touhuamiseen. Tämä mies tosin oli taas vähän hukassa.


Mutta oli meillä sitten niin hauskaa!


Tulikohan juotua liikaa suolavettä?


Koska rupesimme näkemään pikku-ukkoja, päätimme parantaa nestetankkausta.


Menimme Saksalaiseen ravintolaan syömään. Miska tilasi olutta ja pojat yritti tilata lonkeroa. Saivat raakaa viinaa. Miku joi, Aaro maistoi. Miku tilasi uudelleen ja sai lisää samaa tavaraa. Siitä osa jäi pöydälle.Syötiin wienerleikettä ja makkaroita (isi), jälkiruoaksi suklaajäätelöä ja kahvidrinkki (isi, ensimmäinen "kahvi" koko reissulla). Lähdettiin paluumatkalle Roomaan iloisin mielin.


Haettiin kaupasta hedelmiä ja breezeriä. Nyt huoneessa, huomenna heti aamusta (klo 8) mennään Colosseumille online lippujen kanssa. Toivottavasti menee putkeen. Alla vielä iltakuva meidän parvekkeelta.


2 kommenttia:

  1. Voi että tuo Lido vaikuttaa ihanalta paikalta. Muuten, sori kulta, mutta ruohoa ei sit ole leikattu - en saa ruohonleikkuria käyntiin. Yllätys?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.